Voordelen PGA Club evenementen

VBS Eurowater Monday Tour

De VBS Eurowater Monday Tour is een serie van een 18tal individuele wedstrijden die telt voor de diverse PGA rankings.  

Het bestaat momenteel uit 18 toernooien over heel België, naast de 4 majors: de Benelux PGA Trophy, het Omnium Classic, het PGA Kampioenschap en de PGA Masters.

De 18 edities vinden plaats in 2021 op de mooiste banen van België.  Klik hier voor de kalender. 

 

Een End-of-Season PGA Masters, met de top-12 heren, 2 beste dames, 2 beste senioren en 6 amateurs sluiten het seizoen op de Koksijde Golf ter Hille baan en bepaalt niet alleen de Spelers van het Jaar in de categorie Heren, Dames, Senioren en Amateurs, maar selecteert ook het team dat België vertegenwoordigt bij het ITC (International Team Championship) van de CPG, in Penina, Algarve (2 heren en 1 dame).

Door deel te nemen aan deze VBS Eurowater Monday Tour-toernooien zullen de beste fans ook in aanmerking komen voor de PGA Masters en gratis deelnemen aan de Flory van Donck Memorial Pro-Am die er op volgt.

De VBS Eurowater Monday Tour is een unieke kans om te spelen en te concurreren naast de beste spelers in het land.

Entry fee: €60 (incl. greenfee)

 

PGA Club Pro-Am Tour

Dankzij de oprichting van de PGA Club wil de Belgische PGA zijn teamwedstrijden herlanceren waar een Pro 3 amateurs zal begeleiden en waar de twee beste scores, Brut en Net, per hole zullen tellen voor het uiteindelijke resultaat.  

Deze Pro-Ams zullen de 3 beste netscores en de beste brutscore belonen.  Het is de bedoeling om er 10 te organiseren, waaronder 5 in Vlaanderen en 5 in Wallonië.

Zoals altijd staan deze Pro-Ams open voor iedereen, zolang teamhandicap niet hoger is dan 60.  PGA Club Leden zullen kunnen deelnemen met een korting van 15%. 

Elk toernooi zal educatieve of leuke nevenactiviteiten bieden, waaronder clinics, video-analyse van de swing en balvluchten, evenals putting- of approachwedstrijden, of wedstrijden op simulators.

Dit is een unieke kans om de hele dag door te brengen in het gezelschap van zijn Pro en om te genieten van zijn expertise.  Voor de prijs van 3 uur les, een hele dag coaching!

 

Nieuw in 2020: FDTour: leer en speel met een PGA Pro

De FDTour (Further Development Tour) is een lokaal evenement gedurende de hele dag, met een trainingsevenement in de ochtend en een activiteit in de namiddag.

Er worden 5 zones georganiseerd in het land, waar de verschillende betrokken clubs hun eigen FDTour-evenement kunnen organiseren.

Trainingsworkshops worden georganiseerd in verschillende onderwerpen en omvatten lezingen over allerlei zaken, van techniek over coaching, van didactiek tot mentale betrokkenheid bij prestaties.

Deze workshops en cursussen zullen worden gegeven door Belgische experts in hun vakgebied en zullen kennis verspreiden naar de vier hoeken van het land.

De middag zal worden gewijd aan het PLAY WITH A PGA PRO, waar amateurs zullen genieten van 3u30 begeleiding door een PGA Pro, waarbij men na het spelen naar de drivingrange gaat om de waargenomen fouten te corrigeren.

Plaatsen zullen beperkt zijn tot 3 amateurs per Pro deelnemer.

 

Prijzen:

Initiatoren:

€25 voor ochtendtraining

€45 voor het spelen met PRO

€60 voor beiden

 

Leden van de PGA Club en leden van de gast Club:

€35 voor ochtendtraining

€70 voor het spelen met een PRO

€85 voor beiden

 

Niet-leden van de PGA Club of de host Club:

€40 voor training

€100 voor het spelen met een PRO

€120 voor beiden

 

Exclusieve “Ladies Only” Pro-Am

De Belgische PGA wil Damesgolf stimuleren en haar vele damesprofessionals promoten.  Hiervoor organiseert zij in eerste instantie de eerste Ladies Only Pro-Am waar de meest actieve speelsters aanwezig zullen zijn.

De datum en locatie moeten nog worden bepaald, maar dit toernooi zal ongetwijfeld plaatsvinden.  Alles hangt een beetje af van de kalender van de LET en LETAS Tours.  De deelnamevoorwaarden zullen hetzelfde zijn als bij de PGA Club Pro-Am Tour.

De Belgische PGA zal dit toernooi gebruiken om zijn campagne te lanceren om de Damesgolf te promoten. Ze gelooft dat zij een rol moeten spelen in onze sport en dat het tijd is om een einde te maken aan het ongepaste seksisme in onze clubs.

We hopen dat dit dames zal aanmoedigen om Golf te spelen en zich op alle niveaus van onze sport op een eerlijke wijze te vestigen.

Onze intentie zal niet beperkt blijven tot deze competitie alleen en dat het de oorsprong zal zijn van exclusieve dames FDTour-toernooien in alle clubs in België.

 

PGA Junior Pro-Am

De junioren zullen ook in de schijnwerpers staan tijdens de PGA Junior Pro-Am op 31 augustus op de baan van Ternesse Golf & Country Club.

De teams zullen hun Club vertegenwoordigen en elke Club zal in staat zijn om zoveel teams te sturen als het Pros heeft, zolang er plaatsen beschikbaar blijven (elke club heeft recht op minstens 1 team).

De Belgische PGA zal van de gelegenheid gebruik maken om haar beleid van coaching van Pro & kids toernooien te lanceren en hoopt dat een beleid dat de bevordering van golf onder jongeren effectief zal ondersteunen, zich zal ontwikkelen.

De Belgische PGA, die al heel actief is met de opleidingen van de nieuwe PGA Coach, wil nog een stapje verder gaan en Junior Golf voor allen stimuleren.

 

Nationaal voortgezet ontwikkelingsplan

In 2020 zal de Belgische PGA zijn opleiding in ACTIONTYPES concepten hervatten door vanaf het begin van het jaar zijn cyclus van 3 opleidingen aan te bieden. We geloven dat deze concepten een revolutie teweeg kunnen brengen in de zelfwaarneming en het begrijpen van al onze persoonlijkheidsverschillen en manieren van leren, maar ook om te bewegen, wat niet zonder gevolgen is voor de manier waarop men een golfclub beweegt.

De integratie van de Taï Chi is ook erg interessant om te ontdekken en de Belgische PGA zal deze training ook toegankelijk maken voor alle leden van de PGA Club.

Aan het einde van het jaar en gedurende de winter, zal de Belgische PGA congressen houden met wereldberoemde specialisten op het gebied van short game, putting en swingontwikkeling, evenals trainings- en coachingtechnieken.

We kijken ernaar uit om te investeren in de uitnodiging van wereldberoemde en uitmuntende sprekers om het Belgische publiek een nieuw perspectief te bieden op de moderne Golfbeoefening.

Zo veel als we investeren in high-ranking gaming, zullen we investeren in de inbreng van deskundigen inzake de ontdekking van het Golfspel en de mogelijkheid om meer en meer nieuwe beoefenaars aan te trekken en te voldoen aan de behoeften van onze dagelijkse spelers.

Bekijk onze agenda en blijf alert op onze nieuwsbrieven die u regelmatig informeren over alle opleidingsevenementen die wij voor u allemaal willen organiseren.

 

Corporate & Private Pro-am

Naast zijn eigen PGA Club Pro-Am Tour organiseert de Belgische PGA ook voor bedrijven en partners hun privé-competities, waar het niet alleen de pros ter beschikking stelt, maar ook haar expertise biedt met betrekking tot het goede verloop van het toernooi en het beheer van aanverwante activiteiten.  Contacteer ons voor meer info...